baantje

De Langenaard - De kleine Hortus

Het experimenteren met zaden van bomen, heesters en vaste planten is een activiteit waar wij sinds een 10-tal jaar volop mee bezig zijn. Het verzamelen, reinigen, bewaren en al dan niet stratificeren vormt de aanloop tot het echte werk: het zaaien. En dan is het wachten tot de eerste zaadjes zich door de potgrond wurmen, soms reeds na enkele dagen, soms pas na enkele jaren...

Veel van deze zaailingen zijn intussen erg groot geworden of hebben zich verder vermenigvuldigd. Veel van de foto's in deze website zijn het resultaat van al deze zaai-activiteiten. Vanaf deze winter willen wij de werkwijze en resultaten van ons zaaiproces met jullie delen. Als je interesse hebt om dit op de voet te volgen, klik hier.

Tijdens de herfst verzamelen wij alle interessante zaden die in onze plantencollectie te vinden zijn. Uiteraard zijn het er veel te veel om allemaal zelf te gaan zaaien. Daarom willen wij deze graag met jullie delen of ruilen. In onze zadenlijst kan je zien of er zaadjes bij zijn die jullie interesseren. Stuur een mailtje via contact en wij sturen je enkele zaadjes op van je gewenste planten.

Ofschoon al onze planten in de collectie voorzien zijn van een label met benaming en wij veel zorg besteden aan het verzamelen van de zaden, kunnen wij geen 100% garantie geven op de plantechtheid. Wij hopen dat wij onze plantenkennis steeds verder kunnen verfijnen en op die wijze onze collectie kunnen correcter maken.