baantje

De Langenaard - De kleine Hortus

Het experimenteren met zaden van bomen, heesters en vaste planten is een activiteit waar wij sinds een 10-tal jaar volop mee bezig zijn. Het verzamelen, reinigen, bewaren en al dan niet stratificeren vormt de aanloop tot het echte werk: het zaaien. En dan is het wachten tot de eerste zaadjes zich door de potgrond wurmen, soms reeds na enkele dagen, soms pas na enkele jaren...

Veel van deze zaailingen zijn intussen erg groot geworden of hebben zich verder vermenigvuldigd. Veel van de foto's op deze website zijn het resultaat van al deze zaai-activiteiten. Sinds een paar jaar houden wij de gegevens bij en zetten wij deze op onze website. Als je interesse hebt om dit op de voet te volgen, klik hier.

Tijdens de herfst verzamelen wij tal van zaden die in onze en andere plantencollecties te vinden zijn. Daarnaast betrekken wij ook zaden via verenigingen waar wij lid van zijn (de Vrienden van de Plantentuin Gent, RHS, Australian Plant Society,...). Deze worden zorgvuldig gelabeled, schoongemaakt en gefotografeerd. In de volgende link krijg je een overzicht van alle verzamelde zaden.

Ofschoon al onze planten in de collectie voorzien zijn van een label met benaming en wij veel zorg besteden aan het verzamelen van de zaden, kunnen wij geen 100% garantie geven op de plantechtheid. Wij hopen dat wij onze plantenkennis steeds verder kunnen verfijnen en op die wijze onze collectie kunnen correcter maken.
 

 

 

 

 

 

Overzicht zaden & vruchten

Overzichten zaden ( per familie )